// PUCK MED BUCH //

// PUCK MED BUCH //

// PUCK MED BUCH //


Det er dansk - det er dejligt!


Af: Kasper Buch Petersen


Hvis en ‘silly season’ nogensinde skal leve op til sit navn, så bliver det formentlig denne sommer. Der er udsigt til, at denne sommer bliver ret unormal på spillermarkedet - ja nærmest ‘silly’.


En global virusepidemi, I har sikkert hørt om den, har gjort transatlantiske flyvninger ret tvivlsomme det næste stykke tid, og dermed må spiller-markederne på tværs af ‘dammen’ også formodes at være tvivlsomme på nuværende tidspunkt.


Om det er grunden til, at Esbjerg ENERGY præsenterer den ene dansker efter den anden, inden den første udlænding er præsenteret, skal jeg ikke forgive, jeg kender svaret på, men det er en ny strategi på Gl.Vardevej, hvor juni plejer at være fyldt med hjemmeoptagede videoer, fra ny-signede udlændinge (typisk nordamerikanere), der glæder sig til en tur til Granly Hockey Arena. Dem har der ikke været nogle af denne sommer, i hvert fald ikke endnu.


Hjem til Esbjerg


Til gengæld har man forlænget med en stor del af danskerstammen fra sidste sæson og ind er kommet et par danske profiler, der også tidligere har gjort sig i de gule farver. Søren Nielsen er hentet hjem efter en tur til Odense og senest Frederikshavn, hvor han har gjort sig fint bemærket.


I sidste sæson lavede han 31 point på et White Hawks-hold, der som bekendt løb med Final 4.


I dag (tirsdag, red.) blev det så offentliggjort, at Felix Scheel vender tilbage til Esbjerg, hvor han havde to rigtigt fine sæsoner inden han i sidste sæson sluttede sig til Aalborgs piratmandskab. Her gjorde han det i øvrigt også mere end habilt - det i en sæson, hvor han sad ude med en skade i en del kampe, men hvor han også var en del af et stærkt dansk line-up.


Scheel lavede i sidste sæson 16 mål og 20 assister i 36 kampe, men hvad der ikke står i statistikkerne, så leverede han en arbejdsindsats til UG i det nordjyske - nøjagtig som var hans kendetegn i Esbjerg sæsonerne før. En forhåbentlig og formentlig fuldgod erstatning for Niklas Andersen, der på ny har pakket kufferten og rejst udenlands efter en sæson, hvor han var et af Esbjergs lyspunkter.


Kontinuitet i truppen


Derudover har en række af sidste sæsons danskere altså også at finde i klubben i den kommende sæson:


Jannik Christensen, Jeppe Vinther, Simon Grønvaldt, Ahlberg, Hjulmand, Jonas Torbensen, Grundtvig, Madsen og Wejse. Velkendte navne der får en sæson mere sammen. Det kan og skal smitte af på samspillet og den interne spilforståelse. På den offensive del har jeg store forventninger til, at spillere som Andreas Grundtvig og Valdemar Ahlberg i den kommende sæson virkelig bryder igennem og markerer sig som profiler i den danske liga. Potentialet er der i hvert fald hos begge spillere.


Udskiftning i buret


På målvogter-siden er der nyt. Mathias Seldrup har pakket tasken og kørt mod nord til Frederikshavn. Ind er i stedet kommet den, efterhånden, rutinerede landsholdsbobler, Thomas Lillie, der er hentet i Rungsted Seier Capital, hvor han har både mesterskab og Champions League-hockey på CV’et.


I en til tider lidt svær sidste sæson i Rungsted lod han i gennemsnit slippe godt tre mål ind pr. kamp, men sæsonen før det røg kun 2.3 mål ind bag sønderjyden. I sin første frederikshavnersæson var det tal helt nede på 1.9. Finder han niveauet, bliver det rigtigt godt, det tør jeg godt love, og han har værktøjerne til at blive en fuldgod erstatning for Mathias Seldrup, der dog vil blive savnet i den gule trøje. Endnu mangler den anden målmandsplads i rosteren at blive fyldt op. Tidligere har ENERGY-formand, Søren Mathiasen, været ude og åbne op for kamp om målmandspladsen.


- Tanken er, at Thomas Lillie skal konkurrere om spilletiden med en mindst én anden kvalificeret og kompetent målmand. Hos Energy ønsker vi den størst mulige konkurrence på alle pladser, har han tidligere sagt til klubbens hjemmeside.


Det bliver spændende at se, hvad de finder frem til derude. Bliver det dansk, så er der næsten kun en forlængelse med Kasper Krog eller en signing af Lillies tidligere målmandskollega i Rungsted, Jon Lee-Olsen, som muligheder. Ellers er en svensk keeper vel ikke et dårligt bud den nuværende globale situation taget i betragtning.


De kommende uger bliver rigtigt spændende ikke mindst, hvad der kommer til at udlændinge - og hvor mange.


Farvel til Pederson - goddag til Jaspers


For første gang i ENERGY-æraen kommer der nu til at stå en ny træner i boksen til den kommende sæson. Canadiske Jason Jaspers tager over efter sin landsmand og, i esbjergensiske kredse, trænerlegenden Mark Pederson.


Sympatiske Pederson nåede syv sæsoner med medaljer og mesterskaber og var også kendetegnet ved at have et rigtigt fint netværk i det nordamerikanske hockeymiljø. Det netværk kommer vi nok til at mange, og Jason Jaspers er et uprøvet trænerkort og har brugt de sidste mange sæsoner udenfor Nordamerika. Han har dog været en ledertype i den bedste tyske række, DEL, og må formodes at have kontakterne i orden dernede, så hvem ved? Måske vi får et par tidligere DEL/DEL2’ere at se i den gule trøje i den kommende sæson. Nå


r vi når tættere på sæsonstart vil jeg skrive lidt mere om Pederson og Thor Dresler i et selvstændigt opslag. De fortjener hver deres store statue ude foran hallen, hvis det står til mig. Men det tager vi senere.


De ubekendte


Men hvad så nu? Der mangler stadig en del før truppen er komplet og hvad kan vi forvente? Jeg tror og håber faktisk, at ENERGY-ledelsen og træner Jaspers går lidt efter den devise, jeg har brugt i min rubrik til dette indlæg, ‘Det er dansk - det er dejligt’.


Søren Nielsen er, som skrevet hentet hjem til Esbjerg. Kunne man forestille sig, at der igen kom til at stå eksempelvis Bjerrum på en Esbjerg-trøje? Frederik Bjerrum er så vidt vides stadig fri på markedet efter en god sæson i det sønderjyske. De typisk upålidelige vandrør snakker også om at brormand Rasmus Bjerrum kunne være et bud på en retur.


Rasmus, der de seneste to sæsoner har tjent til dagen og vejen i Glasgow i Skotland, er fri på markedet. Men hvis vi er ude efter ham, så er det ikke utænkeligt, vi får kamp til stregen af nogle hunde fra Odense, der i år gerne vil bide lidt hårdere fra sig end i sidste sæson. Et sted hvor Rasmus Bjerrum har haft sine bedste sæsoner.


Kunne man lande bare en af de to, så ser det rigtigt fornuftigt ud på papiret - udover det faktum at det bare ser godt ud, når man kan lokke gamle esbjerg-drenge hjem igen. Jeg håber faktisk på det!


Udlændinge vil jeg ikke gætte på. Der er for mange ubekendte til, at jeg vil kaste mig ud i det, så det bliver senere op mod sæsonstart.


En buffet af hockey


Til sidst er jeg nødt til lige at dvæle lidt ved lidt af en nyskabelse. Ligaens nye sæsonkort-koncept, Unlimited Hockey. Hvor et sæsonkort nu betales som et Netflix’ish-abonnement med et fast beløb om måneden. Noget som EfB og andre fodboldklubber har tilbudt i efterhånden et par sæsoner.


Det nye er, udover det ikke er set før i dansk ishockey, at kortet gælder til både hjemmekampene i Granly Hockey Arena, men man får faktisk også adgang til udebaneafsnittene i de danske hockeyhaller for det føromtalte ‘Netflix-beløb’. Flere klubber melder allerede nu om, at der er solgt flere ‘sæsonkort’ end i hele sidste sæson. I Esbjerg er man, ifølge JydskeVestkysten, røget over 700 sæsonkort-abonnenter. Det er i runde tal 70 flere end sidste sæsons sæsonkort-salg, og sæsonen er ikke engang startet endnu.


Det er altså ret forrygende, hvis du spørger mig. Det skal også ses i lyset af, at tallet for sidste år dækkede over første sæson i en ny arena, og det hele var nyt og spændende.


Nyt og spændende, det er det nye billetkoncept altså også. Jeg er specielt ret vild med delen om, at udebanerne er med i prisen. Det er altså bare nemmere at lokke folk med på landevejen, når det er med i prisen, og jeg forventer helt klart at se godt pakkede udebaneafsnit i Herning, Odense og Vojens, når ENERGY kommer forbi der, men også den anden vej, at fans fra ikke mindst de tre byer vil fylde godt op i udebaneafsnittet i Esbjerg.


Der er sikkert også ulemper ved det nye format, men dem skal man finde med forstørrelsesglas, hvis man spørger mig.


Jeg har været inde og tilmelde mig Unlimited Hockey, selvom min bopæl er på Bornholm indtil efteråret, og med fare for at lyde som en fra salgsafdelingen, så synes jeg du skal gøre det samme, hvis du bare er det mindste glad for ENERGY.


Tror faktisk det bliver ret spændende at være ENERGY-fan i den kommende sæson, og det SKAL blive med tilskuere på lægterne, så kære Covid-19 fis lige af med dig, ikke?


VI SES I HALLEN - GOD SOMMER


Andre relevante nyheder: